Enkle steg for å få Vietnam visum

Posted by & filed under News on Visa.

Enkle steg for å få Vietnam visum

Enkle steg for å få Vietnam visum

Enkle steg for å få Vietnam visum

Vietnam er et fengslende land med frodig grønt landskap, naturskjønne veier i åssiden, naturlige sjøbukter, og vakre og fascinerende kystområder. Det er derfor et så stort antall turister strømmer til dette landet hvert år. I følge statistikk for turisme, har rundt 5.049.855 internasjonale turister besøkt Vietnam i 2010.

Om du planlegger en reise eller bryllupsreise til dette fascinerende landet, trenger du å få visum før ankomst i Vietnam. De som forsøker komme inn i landet uten et gyldig Vietnam visum vil bli sendt tilbake til siste avreisested.

Visum og andre innreise- og utreise betingelser kan endres regelmessig, du må derfor kontakte din nærmeste vietnamesiske ambassade eller konsulat for å få den mest oppdaterte informasjonen. I utgangspunktet, er det 4 typer Vietnam visum som turistvisum, studentvisum, forretningsvisum og transittvisum. Turistvisum er gyldig for 1 måned, mens forretningsvisum er gyldig i 3 måneder, og transittvisum kun i 5 dager. Normalt ordnes studentvisum etter ankomst.

Å få Vietnam visum er ingen massiv oppgave. Her er noen enkle steg som kan hjelpe deg med å få Vietnam visum i tide.

  • Det er to muligheter for å få Vietnam visum. Den ene muligheten for å få innreisevisum er å søke på nærmeste vietnamesiske ambassade og/eller konsulat. Om det ikke er en vietnamesisk ambassade eller konsulat i ditt land, må du velge den andre muligheten som er “Visa on Arrival” (visa ved ankomst).
  • Ulikt tidligere, å få visum er ingen tidskrevende og frustrerende prosess. Med implementeringen av moderne elektronisk system for behandling av visum for reise, er det nå raskt og enkelt å få visum. Visa ved ankomst eller forhåndsordnet visum er det beste valget for turister som ikke har mye tid, ikke kan finne nærmeste vietnamesiske ambassade eller ikke vil sende sine passopplysninger i posten.
  • Først må du fylle ut online søknadskjema og bekrefte informasjonen for å få behandlet visumsøknaden. Du betaler et servicegebyr gjennom en sikker online betaling modus.
  • Innen 2 dager vil du motta et godkjenningsbrev for visum på e-post. Du må skrive ut godkjenningsbrevet og legge ved 2 passfoto i pass størrelse, dette må fremvises ved ombordstigning på flyet.
  • Når du ankommer på en internasjonal flyplass i Vietnam, må du fremvise det pre-godkjente brevet for sjekk på “landing visa counter”, her betaler du også et stempel gebyr. Vietnamesiske immigrasjons offiserer vil innen 10-15 minutter stemple ditt Vietnam visum i passet ditt.


Comments are closed.