Hvem trenger visum til Vietnam?

Posted by & filed under FAQ, Home.

Hvem trenger visum til Vietnam?

Hvem trenger visum til Vietnam?

Kun statsborgere fra enkelte land kan besøke Vietnam uten Vietnam innreisevisum. De fleste statsborgere fra ASEAN-land trenger ikke Vietnam visum for å besøke Vietnam i mindre enn 30 dager. Statsborgere i Korea, Japan, Norge, Danmark, Sverige, Finland og Russland trenger ikke Vietnam visum for å besøke Vietnam i mindre enn 15 dager. For alle andre statsborgere kreves det Vietnam innreisevisum før avreise til Vietnam (Vietnam visum utstedt før avreise på vietnamesisk ambassade eller konsulat) eller godkjenningsbrev for Vietnam innereisevisum (Vietnam visum utstedt ved ankomst på en av vietnams internasjonale flyplasser) ordnet før ankomst i Vietnam.

Her følger informasjon om Vietnam visum fritak:

– Innehavere av pass fra Thailand, Malaysia, Singapore, Indonesia, Kambodsja og Laos trenger ikke turistvisum for å besøke Vietnam i mindre enn 30 dager.
– Innehavere av pass fra Filipinene trenger ikke turistvisum for å besøke Vietnam i mindre enn 21 dager.
– Innehavere av pass fra Brunei trenger ikke turistvisum for å besøke Vietnam i mindre enn 15 dager.
– Innehavere av pass fra Myanmar trenger ikke turistvisum for å besøke Vietnam i mindre enn 14 dager.

– Innehavere av pass fra Japan, Sør Korea, Sverige, Norge, Danmark, Finland og Russland, trenger ikke turistvisum for å besøke Vietnam i mindre enn 15 dager.

– Innehavere av APEC Business Travel Card (ABTC) for Asia Pacific Economic Cooperation (APEC) medlemmer, trenger ikke turistvisum for å besøke Vietnam i mindre enn 60 dager.

– Vietnam innreisevisum kreves ikke for å reise til Phu Quoc Island (Vietnam). Utlendinger og vietnamesiske statsborgere med utenlandsk pass som kommer inn i Vietnam via en internasjonal grenseovergang og reiser til Phu Quoc Island og oppholder seg på Phu Quoc Island i mindre enn 30 dager, vil også være fritatt fra å søke Vietnam visum. Passet må være gyldig i minst 45 dager. For reisende som etter å ha ankommet Phu Quoc Island vil reise til andre områder eller vil ha lengre opphold enn 30 dager, kan ta kontakt med den lokale immigrasjonsavdelingen som vil ordne riktig visum der og da.

– Vietnam innreisevisum kreves ikke for utenlandske vietnamesere, dersom du har opphold på mindre enn 90 dager og har et fritakssertifikat for Vietnam visum.

Dette er noen av fritakene for Vietnam visum vi ønsker å informere deg om.


Comments are closed.